Odgovor na ovo pitanje zahtijeva bezbroj stranica. Ono što, između ostalog, Hrvatsku čini najbrže rastućom destinacijom za nautički turizam je duljina njene obale zajedno s otocima, koja iznosi 5.835km. Duž obale se prostiru 718 otoka i otočića, 389 hridi i 78 grebena, pa se Hrvatska opravdano naziva „zemljom tisuću otoka“. Prirodnoj ljepoti i slikovitosti hrvatske obale pridonosi i blaga sredozemna klima s 2.400 - 2.800 sunčanih sati godišnje, što je svrstava među najsunčanije europske obale. Uz svijetski poznate lokacije, Hrvatska se može pohvaliti sa velikim brojem skrivenih uvala i romantičnih plaža.

Zasigurno najpoznatiji i najposjećeniji su nacionalni i prirodni parkovi. Istaknuti ćemo par primjera od kojih su najpoznatiji NP Plitvice i NP Krka na kopnu, dok su na moru, NP Kornati, NP Brijuni i NP Mljet koji će Vam oduzeti dah sa svojom netaknutom prirodom i raznolikošću biljnog i životinjskog svijeta. Zanimljivost su i regate koje se održavaju od travnja pa sve do listopada, u kojima sudjeluju tisuće zaljubljenika u jedrenje.


Od sjevera Istre pa sve do samog juga Hrvatske, smješteni su prelijepi gradovi kao što su Poreč, Pula,Opatija, Zadar, Šibenik, Split, Dubrovnik i drugi. Važno je napomenuti da gradovi obiluju povijesnim baštinama od kojih su i neke pod zaštitom UNESCO-a. Zasigurno treba spomenuti Stari grad u Dubrovniku, Dioklecijanovu palaču u Splitu, katedralu Sv. Jakova u Šibeniku, povijesnu jezgru Trogira i Zadarske bedeme. U nekima od njih su snimani svijetski poznati filmovi i serije poput Winetou, Game of Thrones, The Borgias i „Star Wars: The Last Jedi“. Ipak, pravu čar i doživljaj Jadrana možete najprije pronaći u malim gradovima i selima. Te oaze netaknute modernim svijetom na svakom koraku Vas vraćaju tradiciji i davnim običajima.


Za svakoga se može nešto naći, tako se u Hrvatskoj održavaju mnogi festivali kao što su IN Music u Zagrebu, Ultra u Splitu, Hideout na Zrću, SunceBeat u Tisnom, Outlook u Puli i ostali. Zasigurno ponuda koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.
https://www.inmusicfestival.com/
https://ultraeurope.com/
https://www.hideoutfestival.com/
https://suncebeat.com/